1. Kezdőlap
  2. Hírek
  3. Keressük az idei Social Impact Award nyerteseit!

Keressük az idei Social Impact Award nyerteseit!

SIA 2024 bemutatkozás

Folytatódik az idén is a Social Impact Award! Az Impact Hub Budapest immár 6. Alkalommal rendezi meg az éves Social Impact Award ötletversenyt, amely egy social start-up program és inkubáció.

A Social Impact Award nemzetközi programhoz azért csatlakozott itthon az Impact Hub Budapest, mivel mozgósítani szeretné a társadalmi és környezeti témák iránt érdeklődő fiatalok, illetve célja támogatni a társadalmi projektek elindítását a vállalkozó kedvű közösségek körében.

Az Impact Hub Budapest egy világszerte népszerű közösségi iroda-hálózat tagjaként, 2016 óta támogatja a társadalmi, környezeti értéket is teremtő, együttműködésre építő munkát Magyarországon. Az Impact Hub szorosan együttműködik a Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvánnyal, amely szervezet a társadalmi vállalkozások és a közösségi irodák kultúrájának meghonosítását tűzte ki célul. A Social Impact Award-ot a Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány szakmai irányításával, az Impact Hub Budapest a vállalkozásfejlesztési programjainak részeként működteti.

A Social Impact Award-ra társadalmi és környezeti innováció témára épülő ötletekkel lehet nevezni. A programba bekerült csapatok egy 10 hetes nyári inkubációs időszak során lehetőséget kapnak arra, hogy mentorok segítségével tökéletesítsék a projektjeiket, a social start-up ötletüket, valamint, hogy széleskörű ismereteket szerezzenek a vállalkozói tevékenységgel kapcsolatban. A több hónapos felkészülést a zsűri és a közönségszavazás követi. Minden év szeptember végén egy pitch nap és díjátadó keretében 3 nyertes kerül kiválasztásra, akik 1000-1500 EUR értékű támogatást kapnak. Emellett a nyertesek  lehetőséget kapnak még arra is,  hogy megismerkedjenek a nemzetközi győztes projektekkel is az őszi Németországban megrendezésre kerülő SIA nemzetközi találkozón.

Kik jelentkezhetnek?

14-30 év közötti fiatalok innovatív, társadalmi hasznosságú impact és megvalósítható ötleteit várjuk 2024. Május 26-ig.

Az ötletek kidolgozásában segítünk két infónapon, április 6-án és május 4-én.

További információ: hungary@socialimpactaward.net

https://www.instagram.com/siahungary/