1. Kezdőlap
 2. Rólunk
 3. Történetünk

Történetünk

Ismerd meg, hogyan növekedtünk a 2009-es alapításunk óta. Elértünk néhány fontos mérföldkövet, és sokkal tovább jutottunk, mint azt valaha is gondoltuk volna.

A SIA nemzetközi történelme

 1. A kezdetek

  Peter Vandor létrehozza a Social Impact Awardot annak érdekében, hogy megismerje, hogy vannak-e társadalmi vállalkozók Ausztriában. A keresése sikerrel zárult – a legelső díjat a Project-E, egy etiópiai árva lányok számára létrehozott szakiskola nyerte el.

 2. Az első bővülés

  A Social Impact Award először lép ki Ausztrián kívülre. Egy innovatív licencmodell és az Impact Hub Prague & Ropot támogatása révén a program a Cseh Köztársaságba és Romániába is eljut.

 3. A SIA elmélyülése

  A SIA jelenleg 10 európai országban tevékenykedik, és több mint 4000 társadalmi vállalkozót támogat. A korábbi SIA-győztes Jakob Detering ügyvezető igazgatói szerepet tölt be, és felgyorsítja a program inkubációs és közösségi szakaszának fejlesztését.

 4. Az első SIA Summit

  Az első SIA nemzetközi találkozóra Bécsben kerül sor, ahol az inkubációk nyertesei gyűlnek össze a világ minden tájáról.

 5. Globális jelenlét

  A SIA jelenleg Európa, Afrika és Ázsia 20 országában tevékenykedik, és több mint 6000 fiatal társadalmi vállalkozót ér el. Az inkubáció úgy alakult át, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a mentorálásra és a prototípusok kialakítására.

 6. Rugalmas alkalmazkodás a Pandémia alatt

  A COVID-19 világszerte megjelent. A SIA digitalizálja teljes programját, és fiatal társadalmi vállalkozók ezreinek segít abban, hogy a társadalmi innováció a járvány utáni helyreállítás középpontjába kerüljön.

 7. Az új normalitás

  A COVID-19 korlátozások enyhülésével a személyes SIA-összejövetelek lassan visszatérnek a világ minden táján. A SIA sikeresen terjeszkedik négy új országba: Németországban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Szlovéniában és Ukrajnában, és számos új formátum bevezetésével soha nem látott hatásszámot ér el.

 8. Egy átformáló év

  Az SIA világszerte hibrid megközelítést alkalmaz, és 18 programot működtet sikeresen háborúk, konfliktusok és válságok idején. 160 nyertes és alumni gyűlik össze Bécsben, Ausztriában a SIA nemzetközi találkozóra, amely az első a világjárvány kezdete óta, és a SIA történetének legnagyobb nemzetközi találkozója is egyben.

A SIA helyi történelme

 1. Az első szárnycsapások

  A SIA még béta verzióban indult el budapesti csapatok számára, ahol a Tekergő Teve lett a SiA díjazottja.

 2. Az első igazi SIA év

  Az Impact Hub Budapest ebben az évben csatlakozott teljes mértékben a SIA programhoz. A programban a veszprémi egyetemmel közösen 7 alkalmas e-tangyárban sajátították el a hallgatók a SIA workshop-ok anyagait, és már inkubáció is volt.

 3. Egy nehezebb év

  Az év elején a pandémia miatt sokáig kérdéses volt a SIA megrendezése, de aztán úgy döntöttünk, hogy csökkentett üzemmódban, de megszervezzük a programot. Ez egy jó döntés volt, a workshop-ok és az inkubáció is lement és még a díjátadót is megrendeztük, mindezt az online térben.

 4. Pandémia volt ugyan, de a teljes SIA program lefutott

  Már volt tapasztalatunk arról, hogy hogy lehet az online térben megrendezni a workshop-okat, és az inkubációban is tudtunk már együtt működni és dolgozni. A 2021-es díjátadó már személyes jelenléttel történt meg az Impact Hub Budapestben.

 5. Visszatérés a normalitásba

  2022-ben a teljes programmal, sok jelentkezővel és nagyon erős finalistákkal vezettük végig az évet. Megkoronázva ezt a sikeres évet végre újra tudtuk a SIA Summit nemzetközi találkozón a további SIA országok nyerteseivel is tudtunk találkozni személyesen.

Csapatunk

Ismerkedj meg velünk!

Találkozz a csapatunkkal!

Miért vagyunk itt?

Minden munkánkat és stratégiai döntésünket egy erős jövőkép és küldetés irányítja.

Why we exist

Hatásunk

2009 óta a SIA több mint 25 országban gyakorolt hatást a változást akaró fiatalok körében.

Tudj meg többet!