3D printed Xbox controller accessibility mod.
  1. Kezdőlap
  2. Hírek
  3. 3D printed Xbox controller accessibility mod.

3D printed Xbox controller accessibility mod.

Az ötlet megálmodója Ákos, régóta foglalkozik 3D nyomtatással és programozással. Ákos terméke egy olyan Xbox kontrollerhez rögzíthető kiegészítő elem, amely agyi bénulásban, stroke utáni felső végtag parézisben szenvedőknek, vagy egyéb […]

Az ötlet megálmodója Ákos, régóta foglalkozik 3D nyomtatással és programozással. Ákos terméke egy olyan Xbox kontrollerhez rögzíthető kiegészítő elem, amely agyi bénulásban, stroke utáni felső végtag parézisben szenvedőknek, vagy egyéb felső végtagi sérülésekkel rendelkező gyermekek és felnőttek számára ad arra lehetőséget, hogy határtalanul élvezzék a videójátékok nyújtotta kikapcsolódás örömét.

 

A szórakozás mellett, az online is játszható videojátékok a kapcsolatépítésre és a szocializációra is lehetőséget adnak, különösen a világjárvány óta. Ákos már rendelkezik egy működő prototípussal, amellyel a Prusa Research által lebonyolított online nemzetközi versenyt is megnyerte.

Társadalmi hatás:

A 3D nyomtatással előállított termék lehetőséget ad a testi fogyatékossággal élők számára, egy olyan készség elsajátítására, amely számukra egy örömforrást nyújtó hobbi. Tovább a  sokszor kirekesztett testi fogyatékossággal élők és a társadalom további tagjai között hídépítő szerepet is betölt ez az eszköz.