don
  1. Kezdőlap
  2. Hírek
  3. don't waste

don’t waste

A don’t waste egy gyereknek tervezett társasjáték, amely egy applikáció segítségével edukálja őket a környezettudatosságra. A csapat jelenleg 2 főből áll, egyikük IT tanácsadó, a másikuk pedig gazdasági gyakornok, aki […]

A don’t waste egy gyereknek tervezett társasjáték, amely egy applikáció segítségével edukálja őket a környezettudatosságra. A csapat jelenleg 2 főből áll, egyikük IT tanácsadó, a másikuk pedig gazdasági gyakornok, aki tagja volt a 2021-es SIA egyik győztes csapatának is. 

 

“Szerintünk már gyerekkorban át kell adni a környezettudatos értékeket, hogy ezek később alapvetővé váljanak felnőtt életünk során. Erre a megoldás a don’t waste. társasjáték, amely egy applikáció segítségével edukálja a gyerekeket a környezettudatosságra. A don’t waste. lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek játék közben nagyon fontos értékeket tanuljanak, amelyek az egész bolygónk jövőjét meghatározhatják.” – mondja a csapat egyik tagja. 

 

A csapat szeretné megőrizni a társasjátékok közösségformáló hatását a fizikai tábla és bábuk jelenlétével, viszont interaktív tartalmat is biztosítanak applikációjuk által.  

Társadalmi hatás:

Miközben a gyerekek egy interaktív, szórakoztató tartalommal játszanak, addig a környezettudatosságról, és a környezetvédelemről tanulhatnak. Rövid távon tehát egy tudatosabb és fenntarthatóbb generáció felnövekedését szeretnék elősegíteni, ami hosszú távon a bolygónk jövőjét is befolyásolja.