• Hidrofarm – A Jövő Kertje

  A Hidrofarm egy hidroponikai farm amelyet, az ötlet megálmodói Dániel és Benedek otthoni felhasználásra terveztek. Céljuk, hogy a városi lakosság élelmiszer önellátását javítsák. 

   

  Az éghajlatváltozás megzavarhatja az élelmiszerek elérhetőségét, csökkentheti az élelmiszerekhez való hozzáférést és befolyásolhatja az élelmiszerek minőségét. Ez a jövőben komolyabb problémákhoz vezethet, melyek mindegyikére megoldást jelentenek a hidroponikia farmok. A fiúk egyedi megoldásukkal szeretnék ezt a városi emberek otthonába is elvinni.

   

  Társadalmi hatás: 

   

  Céljuk, hogy megváltoztassák a növénytermesztésről és azok fogyasztásáról kialakult társadalmi normákat. A hagyományosan termesztett növények tápanyag értékének jelentős részét elveszítik a szállítás és a feldolgozás során, így a termék fejlesztésével fontos céljuk, hogy mindenki számára lehetővé tegyék az azonnal fogyasztható, friss és tápanyagban dús növények fogyasztását. Fenntarthatóbb körülményeket teremtenek a termesztés folyamán, ezáltal kevesebb káros hatást gyakorolnak bolygónk számára is.

Leave a reply.