1. Kezdőlap
  2. Hírek
  3. PetWiseCare

PetWiseCare

Az állatorvosokból és webfejlesztőből álló háromfős csapat célja, hogy egyedülállóan képzett, megbízható állatszitterekkel biztosítsa a szerető gondoskodást az állattartók távollétében is, megkönnyítve életüket. Emellett újfajta munkahelyet teremtenek és segítséget nyújtanak […]

Az állatorvosokból és webfejlesztőből álló háromfős csapat célja, hogy egyedülállóan képzett, megbízható állatszitterekkel biztosítsa a szerető gondoskodást az állattartók távollétében is, megkönnyítve életüket. Emellett újfajta munkahelyet teremtenek és segítséget nyújtanak az állatszerető embereknek is. Webalkalmazásuk platformot biztosít a képzett állatszitterek és állattartók egymásra találásához.

Vállalkozásuk több pillérből áll:

  • A PetWiseCare platformon összekötik az állattartókat megbízható, képzett, leinformált, hozzáértő állatszitterekkel.
  • Állatorvosok által készített képzést biztosítanak az állatszittereknek és szitterkedni vágyó embereknek (Táplálás, viselkedés, elsősegélynyújtás, betegápolás, szitterkedés jogi vonatkozásai modulokkal). Így haszálható tudással rendelkeznek, helyt tudnak állni vészhelyzetben és a beteg állatok ellátásában is. 
  • Programjuk által minden állatszerető ember számára elérhető tudást és pénzkereseti lehetőséget biztosítanak.
  • A képzéseiket később szeretnék az állattartók számára is elérhetővé tenni, így első kézből állatorvosoktól kapott tudás alapján tudnak tájékozódni az állataik megfelelő tartás-és bánásmódját illetően

Az elfoglalt kisállattartók problémájára nyújtanak megoldást: segítenek, hogy a kedvencek akkor is megbízható, gondos kezekben legyenek, ha az állattartó elutazik, munka miatt elfoglalt, vagy betegség miatt nem tudja biztosítani kedvence lemozgatását, etetését.

Megalkották az ország első kutyaszitter képzését, így minden szitterük garantáltan hozzáértő, megbízható személy, akikre garanciát vállalnak. A jelentkezők komoly szűrési folyamaton mennek át, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkeznek, szóbeli vizsga és interjú után kerülhetnek be a szitter közösségbe.

 

Társadalmi hatás:

Vállalkozásukkal elősegítik a hazai pet-iparág innovatív fejlődését azáltal, hogy az állattartói társadalom tudatosabb, felelősebb lesz, az állatszerető emberek egy feltöltődésként megélhető, kiegészítő, legális pénzkereseti forrással növelhetik életszínvonalukat, valamint oktatási anyagainknak köszönhetően a városi kutyatartás fenntarthatóbb és biztonságosabb lesz.

 

A kutyákkal, macskákkal való időtöltésnek számos jótékony hatása van: csökkenti a stresszt, a magas vérnyomást, cukorbetegeknél kimutatták a vércukorszint csökkenését, jókedvre derít, aktívabbá tesz. Így az állatszitter munka elterjesztésével egy egészségesebb, boldogabb társadalom kialakulását is elősegítik.

A szitter marketplacen kívül a kutya-, és macskatartók kisállat profilt hozhatnak létre, és kisállat-naplóban vezethetik kedvencük egészségi állapotváltozásait, viselkedését vagy épp edzés tervét. E mellett – Ezzel innovatívan fejlesztve a 21. a századi felelős állattartást.