1. Kezdőlap
  2. Hírek
  3. Sajtóközlemény - Social Impact Award 2022

Sajtóközlemény – Social Impact Award 2022

Social Impact Award 2022 Az Social Impact Award keretében három fiatal csapat kapott támogatást, hogy továbbfejlessze az ötletét    Budapest, 2022. szeptember 29.  2022. szeptember 29-én rendezte meg a Social […]

Social Impact Award 2022

Az Social Impact Award keretében három fiatal csapat kapott támogatást, hogy továbbfejlessze az ötletét 

 

Budapest, 2022. szeptember 29. 

2022. szeptember 29-én rendezte meg a Social Impact Award közösségi és üzletfejlesztési program pitching és díjátadó eseményét az Impact Hub Budapest. Idén is  szoros volt a verseny Magyarország leginnovatívabb fiatal társadalmi vállalkozói között, a döntőben kilenc csapat mutatta be a prezentációját, melyekre a zsűri visszajelzést adott és értékelte őket.

A döntőbe jutott csapatok ígéretes megoldásokat kínáltak számos társadalmi és fenntarthatósági problémára, így például olyan témákkal is foglalkoznak, mint, az éghajlatváltozás, növénytermesztés, a fenntartható fogyasztási és termelési minták, az egészséges élet és jólét, az egyenlőtlenség, a hajléktalanság,  valamint a fogyatékkal élő életének jobbá tétele. A döntőre a nyári inkubációs folyamat után került sor, amelynek során a résztvevők mentorok segítségével fejlesztették tovább ötleteiket.

A zsűri végül aszerint döntött, hogy a díj kinek nyújtja a legnagyobb segítséget az előrelépéshez. Az egyik díjazott a Helping with Plastic, ami egy 3D nyomtatóval előállított, Xbox kontrollerhez rögzíthető kiegészítő elem, ami segít az agyi bénulásban, vagy egyéb felső végtagi sérülésekkel rendelkezőknek, hogy ők is használhassák a videojátékokat és lehetőségük legyen online kapcsolatépítésre és szocializációra. A másik díjazott a Támpont csapata, akik rövid távon szeretnék megkönnyíteni a hajléktalan nők helyzetét, betétekkel és tamponokkal, közösségi támogatással és saját termékekkel értékesítésével, hosszú távon pedig céljuk, hogy felszámolják a menstruációs szegénységet.

A közönségdíjas Greenagers megoldást nyújt a ruha iparral kapcsolatos nagymértékű szennyezések és a  nem fenntartható működés problémájára. Vállalkozásuk használt ruhák beszerzésével foglalkozik, amelyekre egyedileg tervezett klímavédelemmel kapcsolatos motívumok, feliratok kerülnek fel.

A nyertesek fejenként 1.500 euró értékű támogatásban részesülnek, a közönségdíjas 1.000 euró értékű közönségdíjat kap. Ezek a csapatok képviselik majd Magyarországot a november nemzetközi Social Impact Award csúcstalálkozón Bécsben, ahol a világ több pontjáról érkező, innovatív ötletekkel rendelkező fiatal vállalkozók mutathatják be projektjeiket.

 

Az idei fő támogatók az SAP International és az Accenture voltak. 

 

A Social Impact Awardról:

A Social Impact Award (SIA) több, mint egy egyszerű díj: a világon a legnagyobb felsőoktatási hallgatóknak és fiataloknak szóló képzési és támogatási program fenntarthatósági-, környezeti- és társadalmi innováció témában. Rendezvényeink és workshopjaink a fenntarthatósági-, környezeti- és társadalmi vállalkozások kultúrájának megismertetésén túl segítünk abban, hogy hogyan juss el egy formálódó ötlettől egy ígéretes megvalósításig. A jövő felelős fiataljait képezzük értékteremtő karriert bemutató programunkban. 

Innovatív, emberi és támogató – ez a SIA!