1. Kezdőlap
  2. Hírek
  3. Támpont

Támpont

A fiatal lányokból és 2 fiúból álló csapat minden tagjában megvan a segítőkészség, kommunikativitás és nyitottság. Ötletük, a Támpont a menstruációs szegénység felszámolása ellen küzd. Betéteket, tamponokat és tisztasági kendőket […]

A fiatal lányokból és 2 fiúból álló csapat minden tagjában megvan a segítőkészség, kommunikativitás és nyitottság. Ötletük, a Támpont a menstruációs szegénység felszámolása ellen küzd. Betéteket, tamponokat és tisztasági kendőket gyűjtenek hajléktalan nők számára.

 

Mivel a tamponok és betétek akár több mint ezer forintba is kerülhetnek, ezért sokszor a hajléktalan nőknek választaniuk kell e termékek és az ebédjük között. Ők segíteni szeretnének abban, hogy emiatt már ne kelljen aggódniuk a rászorulóknak.

 

Tudják, hogy sok, hasonló kezdeményezés van, azonban ők nem egyszeri adománygyűjtésben gondolkoznak. Szeretnék ezt rendszeresebben megtenni, emellett szeretnék felhívni a figyelmet a probléma súlyosságára social media oldalainkon is, vagy esetleges előadások keretein belül.

 

Társadalmi hatás:

 

Rövid távon, szeretnék megkönnyíteni  a hajléktalan nők helyzetét, hosszú távon pedig, segítenek felszámolni a menstruációs szegénységet.