1. Kezdőlap
  2. Hírek
  3. Tanulói készségfejlesztés

Tanulói készségfejlesztés

A kétfős csapat tagjai mindketten az iskola-, oktatás- és tanulás pszichológia területén végzik  pszichológia mesterképzésüket. Az ötletük egy olyan képzés fejlesztése, mely gimnazista diákoknak segít tanulási technikák, önszabályozás és reziliencia […]

A kétfős csapat tagjai mindketten az iskola-, oktatás- és tanulás pszichológia területén végzik  pszichológia mesterképzésüket. Az ötletük egy olyan képzés fejlesztése, mely gimnazista diákoknak segít tanulási technikák, önszabályozás és reziliencia elsajátításában. A gimnazista korú gyermekek kevés 21. századi készségfejlesztésben részesülnek. Tréningük lehetőséget ad a diákoknak, hogy célt és motivációt találjanak, felelősséget vállaljanak a saját tanulásuk iránt, és autonóm tanulókká váljanak. Szeretnék, ha minden gimnazista diáknak lenne lehetősége arra, hogy megtalálja a saját céljait és motivációját, felelősséget vállaljon a saját tanulása iránt, és egyenlő esélyekkel rendelkezzen tanulmányai során.

Társadalmi hatás:

A tréning növeli a tanulók, tanáraik, és szüleik jóllétét, és segíti a diákokat a tanulmányaikban rövid és hosszú távon is. 

  • Rövid távú hatás a  pozitív tanulási élmény, széles tanulói technika repertoár, szociális kapcsolatok kialakítása és erősítése, stresszoldás, stresszkezelési technikák elsajátítása. 
  • Hosszú távú hatás a pozitív attitűd a tanulás irányába, motiváció, felkészültség, énhatékonyság növekedése, csökken a kudarctól való félelem, önismeret fejlődése, pszichológiai ellenállóképesség fejlődése. 
  • Társadalmi előnyök: megnövekedett tanulói jóllét, sikeres érettségi eredmények, egyetemi nehézségek csökkenése, autonóm tanulók, önálló felnőttek nevelése.