Venture

Kontekt

Zsűri díj Hungary 2021

A Kontekt egy olyan eszköz, mely a családok újraegyesítésének szellemében készült, és még a technológiai újdonságoktól tisztes távolságot tartó idősek számára is könnyedén és nagy magabiztossággal használható.

A készülék hagyományos és okos televízióra is könnyedén csatlakoztatható, beépített kamerának és mikrofonnak köszönhetően minőségi videohívást eredményez.

A tetején elhelyezett nagy zöld hívásfogadó, és a nagy piros hívás elutasító gomb segítségével gyerekjátékká teszi a személyesebb kapcsolattartást.

A küldetésünk az idősek magányának felszámolása, az egészségük megőrzése, és a mindennapjaik jobbá tétele érdekében.

 

Kontekt is a device for reuniting families and can be used easily by those elderly people, who are not open to technological innovations.

The device is both compatible with old and smart televisions, and with its integrated camera and microphone the high-quality video calls are guaranteed.

On the top of the device there is a big green physical button for accepting, and a big red physical button for declining the videocalls.

Controlling the device with only these buttons makes the process simple and fun for the elderly. Our mission is to eliminate the loneliness of the older generation, to save their health, and to make their everyday life better.