• Romama Food Truck

    youtube

    A Romama Food Truck projekttel az a célunk, hogy az autentikus cigány konyhán alapuló street food-ot alkossunk meg, amelyeket egy mozgóbüfé segítségével szeretnénk eljuttatni a lehető legtöbb emberhez. Az ötlet egy magyar roma szervezettel való együttműködésből született, akik Borsodban, egy hátrányos helyzetű kistérségben dolgoznak. A Romamának már most is vannak működő vállalkozásai, például egy lakásétterem és szállásszolgáltatás, de még nem teljesen sikerült elérniük a célközönségüket. Abban szeretnénk őket segíteni, hogy egy fenntartható vállalkozást működtessenek, és mindeközben a roma kultúrát is közelebb hozzák a magyar emberekhez. Ugyanakkor a koncepciónk a roma fiatalokat is támogatja abban, hogy tartsák a tradícióikat és egy pozitív szerepmintát kövessenek.

    In the Romama Food Truck project, our main goal is to create new street food rooting in authentic gypsy cuisine and spread the delicacies via a food truck to reach as many people as possible.
    The idea came from a collaboration with a Hungarian Roma organization that is working in an underprivileged area. They already have enterprises, including a small restaurant and accommodation service, but unfortunately, their audience is yet knowing them. We want to help them to maintain a sustainable enterprise, and at the same time, bring closer the Romani culture to Hungarian people. This concept is also supporting the youngsters to keep their traditions and shaping a positive role model.