1. Kezdőlap
  2. Hírek
  3. Megvannak a 2022-es Social Impact Award finalistái!

Megvannak a 2022-es Social Impact Award finalistái!

A Social Impact Award (SIA) a világon a legnagyobb felsőoktatási hallgatóknak és fiataloknak szóló képzési és támogatási program fenntarthatósági-, környezeti- és társadalmi innováció témában. Az idei évben összesen 10 ötlet […]

A Social Impact Award (SIA) a világon a legnagyobb felsőoktatási hallgatóknak és fiataloknak szóló képzési és támogatási program fenntarthatósági-, környezeti- és társadalmi innováció témában. Az idei évben összesen 10 ötlet került fel a shortlistre, akiknek az átlagéletkora 20 év. A pályázók kivétel nélkül olyan ambiciózus fiatal tehetségek, akiknek vállalkozásukkal – legyen az induló vagy már meglévő – nem csupán a profitszerzés, sokkal inkább valamilyen társadalmi vagy környezeti hatás elérése a célja. 

 

Íme a 10 finalista (betűrendi sorrendben): 

 

A vállalkozások nevére kattintva mindegyiket megismerhetik bővebben is.

 

A program jelenlegi inkubátor szakaszában a fiatal vállalkozókat – a Bootcamp eseményen kialakult match alapján – választott mentorok támogatják, amellett hogy különböző képzéseken és workshopokon is részt vesznek. Az inkubáció során a cél, hogy az ötletükből fenntarthatóan működő, társadalmi vállalkozás születhessen. 

 

Az őszig tartó inkubátor szakaszt a pitch zárja, ahol a zsűri által kiválasztott 2 pályázat mellé egy közönség nyertes harmadik is csatlakozni fog, így összesen 3 csapat vesz majd részt a novemberi nemzetközi SIA Summit rendezvényen, ahol a találkoznak a többi külföldi nyertes csapattal is.  A zsűri által kiválasztott 2 nyertes pályázó egyenként 1500 EUR, míg a közönségdíj nyertese 1000 EUR díjban részesül majd.

 

A SIA 2022 program szakmai támogatója az Accenture, az SAP és az Impact Hub Budapest.